חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפול בסטרואידים סיסטמיים

תרופות סטרואידיות פועלות על-ידי דיכוי של מרכיבים שונים של מערכת החיסון. טווח הפעולה של התרופות האלו הוא רחב וזה החסרון הגדול שלהם. הן מדכאות מרכיבים שנוטלים חלק במחלה עצמה, אלופציה אראטה במקרה שלנו, ובנוסף מדכאות מרכיבים אחרים של מערכת החיסון שאינם קשורים למחלה. הבעיה היא שהטווח הפעולה הרחב מגדיל את הסיכונים לחלות במחלות אחרות, או לסבול מתופעות לוואי אחרות.

מנגנון הפעולה של התרופות הסטרואידיות אינו מבטיח ריפוי של המחלה. כאשר מפסיקים את הטיפול או שהמחלה חלפה מריפוי עצמי, או מסיבה עלומה אחרת, או שהמחלה ממשיכה ואז חווים נשירה מחודשת. 

טווח הפעולה של התרופה נגזר גם מצורת המתן. לצורך זה יש להבדיל בין סטרואידים בטיפול סיסטמי ובין סטרואידים בטיפול מקומי:

  • טיפול סיסטמי ניתן בצורת מתן של טבליות בבליעה, או זריקות לווריד, והוא משפיע על כל הגוף, לא רק על העור או השיער.
  • טיפול מקומי ניתן במשחה, קרם, שמן או זריקות תת-עוריות באזור הקרחת, ויש לו השפעה מוגבלת. התרופה חודרת לעור באזור הטיפול בלבד (או לכל היותר בעיקר לעור באזור הטיפול). לצורך הענין, ככל שהפעולה יותר ממוקדת ופחות רחבה כן ייטב. התרופה משיגה את המטרה עם פחות סיכונים ותופעות לוואי.

הטיפולים הרפואיים בסטרואידים בטיפול מקומי ובטיפול סיסטמי (כולל תופעות הלוואי) מתוארים בדף הטיפולים הרפואיים למחלה.

רוב המטופלים מקרב חברי עמותת בראש מורם דיווחו שהטיפול בסטרואידים סיסטמיים לא עזר: מעל 85% (מתוך כ-110 דיווחים). רבים מדווחים שהטיפול משפיע בטווח קצר ואח"כ מפסיק להשפיע, או אפילו בעל השפעה שלילית על צמיחת השיער (ההסבר לכך יכול להיות שהתרופה פשוט לא השפיעה על התפתחות המחלה עצמה). יש הסכמה רחבה על כך שהטיפול מלווה בתופעות לוואי שליליות. במיוחד יש להיות זהירים בטיפול סטרואידי סיסטמי בילדים. 

כל המידע והתכנים המופיעים באתר בכלל, ובקטגוריה זו בפרט, נועדו לשיתוף מידע בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. לפרטים נוספים – חזרו לדף הראשי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צור קשר

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם: