טיפול טבעי הוא אחת מהגישות האלטרנטיביות להתמודדות עם אלופציה אראטה. על היעילות של הטיפולים האלטרנטיביים וההערכות לקראת התחלת טיפול כזה – ראו בטיפול אלטרנטיבי.
קיים מגוון גדול של טיפולים טבעיים לאלופציה אראטה – טיפול במוצרים טבעיים, דיאטות שונות, לקיחת ויטמינים ותוספי תזונה, וטיפול בתכשירים המופקים מחומרים טבעיים כגון משחות, שמנים, שיקויים וכו' . מתוך כל המגוון הזה נפרט רק שני תחומים.
כל המידע והתכנים המופיעים באתר נועדו לשיתוף מידע בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. שימוש באתר אינו מחליף את אחריות המשתמש לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי או מקצועי מוסמך.
חפוש ברשת ובפורומים של טיפול טבעי יגלה טיפולים רבים במוצרי מאכל שמיועדים לעודד צמיחת שיער ולהתמודד עם התקרחות. כן, הכוונה ל-"תרופות סבתא" הנרקחות במטבח. בחרנו להביא שניים מהמבחר. הבחירה הראשונה היא למוצרים טבעיים שנמצא להם קשר לאלופציה אראטה. הבחירה השניה היא טיפול שהופיע בקבוצות הסגורות של העמותה ואינו מוזכר במקומות אחרים.
גם ויטמינים ותוספי תזונה נועדו מלכתחילה לטיפול בהתקרחות רגילה, מתוך כך יש נסיון להרחיב את הטיפול לטובת אלופציה אראטה. לפני שמתחילים לקחת ויטמינים ותוספי תזונה מומלץ להתייעץ עם רופא שיבדוק אם אכן למטופל יש חוסר בוויטמינים ויתאים את הטיפול למצבו של המטופל.
Complementary and Alternative Treatments for Alopecia: A Comprehensive Review
A.M. Hosking, M. Juhasz, N.A. Mesinkovska
Department of Dermatology, University of California, Irvine, Irvine, CA, USA
Skin Appendage Disord 2019;5:72–89
TREATMENT OF ALOPECIA AREATA WITH TOPICAL GARLIC EXTRACT
Dr. Azar H. Malukim, Dr. Thikrha A. Mahmood, Dr. Qabas N. Hadi Kufa Med.Journal 2009; VOL.12, No1
Combination of topical garlic gel and betamethasone valerate cream in the treatment of localized alopecia areata: a double-blind randomized controlled study
Hajheydari Z., Jamshidi M., Akbari J., Mohammadpour R. Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2007 Jan-Feb;73(1):29-32.
Trial Investigates Garlic as Treatment for Childhood Alopecia Areata
Onion Juice (Allium cepa L.), A New Topical Treatment for Alopecia Areata
Khalifa E. Sharquie Hala K. Al‐Obaidi
The Journal of Dermatology Volume 29, Issue 6, 22 July 2014
© עמותת ״בראש מורם״ (למען חולי אלופציה אראטה) כל הזכויות שמורות
מלאו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם: