גיוס לצה"ל
שאלות ותשובות: לקראת הגיוס לצה"ל
מה הפרופיל הרפואי של אלופציים? מה צריך לדעת לפני צו ראשון?
![](https://headsup.org.il/wp-content/uploads/2021/11/IDF2-T.jpg)
מה הפרופיל הרפואי של אלופציים?
הפרופיל הרפואי של מגויס (או מגויסת כמובן) שסובל מאלופציה אראטה יהיה בטווח של 45 עד 72.
איך נקבע הפרופיל ומה צריך לדעת לפני צו ראשון?
הפרופיל נקבע על פי התרשמות הוועדה הרפואית שנערכת בצו ראשון. הוועדה הרפואית בודקת את המצב הגופני והרפואי של המגויס ובכלל זה את המצב של המחלה. הוועדה שוקלת את הטיפול הרפואי שניתן בעבר ובהווה לאלופציה אראטה, המצב הנפשי, הסיכון בפעילות הצבאית (למשל חשיפה לשמש ולזיהומים), הסיכון של הצבא לתביעות עתידיות ועוד. חשוב לדעת שטיפול בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון (כגון טיפול סיסטמי בסטרואידים או תרופות ממשפחת מעכבי JAK) עלול להשפיע על הערכת הסיכון הרפואי של המגויס.
לוועדה יש חופש פעולה לקבוע את הפרופיל בטווח הקבוע בספר הפרופיל, כאמור 45 – 72.
לפני מועד הצו הראשון המועמד לגיוס ממלא שאלון רפואי בסיוע רופא המשפחה. מומלץ מאוד להגיע מוכן עם המלצות וחוות דעת מנומקות:
- מרופא העור שמטפל במגויס. חוות הדעת תכלול את האבחון המעודכן (אלופציה אראטה \ טוטליס \ אוניברסליס וכו'), תתאר את ההיסטוריה הרפואית של המחלה והערכה של מצב המועמד לגיוס.
- רופא המשפחה או הילדים שמטפל במגויס. חוות דעת זו יכולה להיות בנוסף (עדיף) או במקום חוות הדעת של רופא העור.
- אם המגויס מטופל נפשית חוות דעת של הפסיכולוג או הפסיכיאטר.
- המלצות של גורמים אחרים שמכירים את המגויס, לדוגמא – מחנכים, מדריך כושר קרבי, מדריך בתנועת נוער וכו'.
הוועדה תתרשם מהמוטיבצה של המגויס ותתחשב בחוות הדעת ובהמלצות ולכן חשוב להגיע מוכנים. החשיבות עולה כאשר רוצים החרגות לכאן או לכאן. כך למשל, חוות הדעת יכולה לנמק מדוע יש צורך בהקלה בתנאי השירות (למשל שירות קרוב לבית), או לחילופין – מדוע המגויס כשיר לשירות קרבי.
הצבא יכול לאשר לחיילים לשרת ביחידות קרביות ונבחרות גם אם הפרופיל שלהם נמוך מהדרישה המקובלת ביחידות אלה. במילים אחרות, הצבא יכול לאשר לבעלי פרופיל 72 לשרת ביחידות מיוחדות שדורשות פרופיל גבוה יותר.
האם אפשר לערער על החלטות הוועדה הרפואית?
אפשר לערער על החלטות הוועדה תוך חודש מרגע קביעת הפרופיל בצו הראשון או מיד עם שינוי כלשהו במצב הבריאותי. הערעור יוגש למרכז השירות של יחידת מיטב. הערעור צריך להיות מנומק ומלווה במסמכים רפואיים ובחוות דעת של מומחים.
אפשר גם לפנות ללשכה בטלפון 03-7379552 ולבקש לדבר עם הרמה הממונה.
כמו כן אפשר לערער על החרגות בנוגע למסלול או לתנאי השירות של המגויס\ת.
גיוס נעים ושירות מוצלח.