חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפול טבעי לאלופציה אראטה

טיפול טבעי הוא אחת מהגישות האלטרנטיביות להתמודדות עם אלופציה אראטה. על היעילות של הטיפולים האלטרנטיביים וההערכות לקראת התחלת טיפול כזה – ראו בטיפול אלטרנטיבי.

קיים מגוון גדול של טיפולים טבעיים לאלופציה אראטה – טיפול במוצרים טבעיים, דיאטות שונות, לקיחת ויטמינים ותוספי תזונה, וטיפול בתכשירים המופקים מחומרים טבעיים כגון משחות, שמנים, שיקויים וכו' . מתוך כל המגוון הזה נפרט רק שני תחומים.

חשוב לדעת שהתגובה של הגוף לטיפולים היא איטית – ממספר שבועות עד מספר חודשים. לכן, יש להתאזר בסבלנות (עד כמה שזה קשה) ולהתמיד בטיפול.

המידע באתר, כולל בדף זה, נועד לספק מידע לציבור. הוא אינו מהווה המלצה לטיפול, ואינו תחליף לאבחנה ויעוץ אישי של רופא עור או גורם מקצועי מוסמך אחר.

טיפול במוצרים טבעיים

חפוש ברשת ובפורומים של טיפול טבעי יגלה טיפולים רבים במוצרי מאכל שמיועדים לעודד צמיחת שיער ולהתמודד עם התקרחות. כן, הכוונה ל-"תרופות סבתא" הנרקחות במטבח.  בחרנו להביא שניים מהמבחר. הבחירה הראשונה היא למוצרים טבעיים שנמצא להם קשר לאלופציה אראטה. הבחירה השניה היא טיפול שהופיע בקבוצות הסגורות של העמותה ואינו מוזכר במקומות אחרים.

  • מיץ בצל או מיץ שום
    בצל ושום הם ירקות מאותה משפחה והם מכילים גופרית שיש לו פעילות אנטי-דלקתית והשפעה חיובית על מערכת החיסון. שניהם מקובלים ברפואה העממית לטיפול בבעיות שיער ולהצמחת שיער באופן כללי, ללא קשר לאלופציה אראטה.
    הרפואה הקלסית לא מבינה את המנגנון שבו הטיפול במיץ בצל או שום עוזר לצמיחת שיער אצל חולי אלופציה אראטה. ההשערה של הרפואה היא שהמיץ של הבצל מגרה את העור וגורם ל"התחרות בין האנטיגנים".

    יש מחקרים קליניים בודדים (פרט מענין – המחקרים נערכו בעירק ובאירן) שהראו שהטיפול במיץ בצל ושום גורם לצמיחת שיער גם אצל חולי אלופציה אראטה. הצמיחה נראית ממשית תוך כמה שבועות (עד 8 שבועות). מחקר אחר שנעשה בקנדה הופסק לאחר שלא הצליח להראות הצלחה בטיפול בילדים במיץ שום.
    ומה אצלינו: יש עדויות בודדות של חברי עמותת בראש מורם שהשתמשו במיץ בצל או שום, רובם בהצלחה.
    באופן עקרוני השימוש במיץ בצל או שום הוא בטוח אך הוא אינו מומלץ למי שסובל מאלרגיה לירקות האלה. המיץ עלול לצרוב בקרקפת ולגרום לגירוד ולאדמומיות גם למי שאינו אלרגי, לכן יש הממליצים לערבב את מיץ הבצל עם קרם או משחה מרגיעה כמו שמן קוקוס או אלוורה. כמו כן, תרופות מסוימות יכולות להגביר את הרגישות למיץ הבצל ולכן כדאי לבדוק את תגובת העור לפני שמורחים את המיץ על הקרקפת.

    אופן הטיפול:
    מקלפים את הבצל \ השום וחותכים לחתיכות. סוחטים את המיץ בבלנדר או מעבד מזון או מגרדת או מסחטה. מעסים את המיץ על האזורים הקרחים. משאירים על הראש בין 15 דקות לחצי שעה (בהתאם לסיבולת הריח). אפשר להספיג את המיץ במגבת. יש המגדילים לעשות ומוסיפים שימוש ב "דרמה רולר" (Derma roller גלגלת עם מחטים זעירים). לאחר הטיפול שוטפים את השיער וחופפים עם שמפו. אפשר לנטרל את הריח על-ידי שטיפה במים עם חומץ תפוחים.

  • מים מים-המלח: טיפול טבעי באלופציה אראטהמים מים-המלח
    מטבע הדברים זה פיתוח ישראלי ייחודי. שופכים על הראש מים שהובאו מים המלח או מספיגים מגבת ומניחים על הראש.
    יש עדויות בודדות של חברי עמותת בראש מורם שהשתמשו בטיפול הזה, ורק לחלק זה עזר.

ויטמינים ותוספי תזונה

גם ויטמינים ותוספי תזונה נועדו מלכתחילה לטיפול בהתקרחות רגילה, מתוך כך יש נסיון להרחיב את הטיפול לטובת אלופציה אראטה. לפני שמתחילים לקחת ויטמינים ותוספי תזונה מומלץ להתייעץ עם רופא שיבדוק אם אכן למטופל יש חוסר בוויטמינים ויתאים את הטיפול למצבו של המטופל.

  • אבץ
    מחסור באבץ עלול לגרום לתופעות שונות כולל התקרחות. מחקרים שנערכו הראו צמיחת שיער בחולי אלופסיה אראטה שטופלו באבץ גופרתי ומצביעים על כך שאבץ יכול להיות טיפול אפקטיבי לחולי אלופציה אראטה.
    מזונות עשירים באבץ: זרעים, אגוזים, קטניות, דגנים.
  • ויטמין D
    לחוסר בויטמין D יש קשר למחלות אוטואימוניות (חיסון עצמי) רבות. יש מחקרים שהראו שלחולי אלופציה אראטה יש רמות נמוכות של ויטמין D לעומת בריאים. על סמך הקשר הזה נערכו מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה של מתן ויטמין D כתוסף בבליעה. המחקרים לא הצליחו להראות שיפור בחולי אלופציה טוטליס או אוניברסליס. במחקרים אחרים בדקו מתן מקומי של ויטמין D במשחה. מחקרים אלו הראו שיפור וצמיחת שיער אך הם היו מוגבלים באיכותם ובכמות המשתתפים.
  • ביוטין \ ויטמין B7
    מחסור בביוטין עלול לגרום לתופעות שונות כולל התקרחות. ברשתות מקובל ליחס לביוטין יתרונות בצמצום התקרחות אבל אין מחקרים מבוקרים התומכים בכך.
    מזונות עשירים בביוטין הם ביצים, כבד בקר, סלמון, אבוקדו וחיטה מלאה. אפשר ליטול כתוסף מזון (30 מק"ג ליום).

רשימת מאמרים

צור קשר

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם: